HELLO PEEPS !.welcome and Be nice here. please click this . +Follow | Dashboard
MY DIARY ONLINE

store :: AEON QUEENSBAY MALL,PENANG
department :: Cashier
start working :: 06012014
retired :: 12082014

Assalamualaikum wbt..sekrang,,bermula dah kisah aku bekerja sbgai seorang cashier..pengalaman cashier kat sunshine dulu walopon sat,,aku bawak ke sini..Alhamdulillah,punya mengidam nak job ni,,akhirnya mendapat jugak..setelah 3-4 kali punya try..huhu!

erm..awal2 kerja ekk? yess mmg aku blurrr saje and semua agak brjalan dgn lancar kebarangkalian..hoho..ha laa,,budak baru belajar..bila buat salah..orang tgur,org gelak,org aiyoo,org geleng kepala..haihh haihh,sorry noh :3 blajar bukak kaunter tu skjap jugak 2-3 hari then boleh dah bukak kaunter sndiri..ceyy bangga la konon?? sebulan lebih dah kerja duk pening tulis money deno lagi..huihui~ @.@

ermm..awal2 nana masuk kerja kan..nana ingat kan,,semua kakak2..hoho..semua tnya nana umur brapa,nana ckap la 20 dan diorg xpercaya..hmm xtau nak gelak ka nangis =.= bila nana tanya plak depa umur brapa,,smua jawab 23-24..xdak jauh pun beza ngn nana..nana jdi konpius plak nak pggil depa kakak ka x..hoho~ baru sedar diri sudah tua >.< tapi ada silap nana jugak..ada sorg dua ni umur muda setahun dri nana,ada yg sama baya rabiah,ada sorg sama umor ngn nana..nana pi pggil depa 'kakak'..hahaha...maaf sngat..mmg xtau..nak tnya umoq segan,buh akak teroih la..haihhh2..

dah lama2 sikit,,baru boleh hafal nama2 cashier sekalian,nama2 TRC,baru tau sapa TRC,hoho~then baru kenai ngn budak2 cashier laki plak..mostly budak2 lepasan SPM..ermm ada la 5 hamba Allah SWT ni kan,lepasan SPM..kenai sorg dua ja.kadang2 kawan dgn budak2 laki ni best..depa buat lawak spontan,nana suka..kalo touching pun kurang..kalo kawan2 ppuan,ada la batas2 dia kena tgok org jugak kan..ppuan snsitif banyak..hee~depa cakap nana mcm budak2,nana umoq 20 depa xcaya..tu yg bully sakan tuu =..=

awal2 tahun ni mmg best kerja..bibik2 perkenalan tu rasa indah jeaa..nana pun start ambik2 gambar..hee~ tapi dah nak tgah2 tahun ni,,ramai pulak yg nak brhenti..ya lah,lepasan SPM ja brapa org dah boleh keja pun..ada cashier lama2 pun nak cari pengalaman baru..perlu brhijrah jugak, smpai bila nak stay kan?? naik pangkat pun xpa la jgn tetap kat satu benda ja dah la,mesti boring kan,smpai bila kita mampu bertahan?? usaha :)

ermm nak cakap bnyak pon xtau  nak ckap apa..bukan xtau,,tapi xterkata dan x tertaip..hehe..nanti bocor abeh rahsia aku kerja sini..xleh2 bahaya.. :P
xpa la..sini nana sediakan link cerita2 menarik sejak nana kerja kat sini.
have a nice reading people..heee :D

farewell-kak-pah
budak2-muda-cashierteam
 aeonmemberday
 bukit-bendera
aeontogetherparty 
amd-ips 
mid-year-stocktake 
pengembaraan-may 
selamat-tinggal-aeon.
malam-raya-2014
selamat-hari-raya-aeon 
5-hari-lagi 
4-hari-lagi 
3-hari-lagi
2-hari-lagi 
1-hari-lagi  
12082014 

|



Aku tak malu untuk luah apa yang aku rasa. Biar aku coret di sini sahaja sebagai pengganti bicara. #BukanKeranaAkuTakCinta. Assalamualaikum people ! Leave yours on my bigfoot thank you!

Entries About Links


Nurul Diyana

Create Your Badge Instagram