HELLO PEEPS !.welcome and Be nice here. please click this . +Follow | Dashboard
MY DIARY ONLINE

Assalamualaikum wbt..

hey guys,,sorry for a long time did not update! maigaddd..bukan x nak update..xda kesempatan doe..update pun tumggu main kat CC T.T

i have got a few comments and emails, semua pasal #KUPTMKL ,, like seriously?? ramainya nak masuk sini..bahahaha..sorry, x leh nak reply..mungkin format blog ni kot i pon pening..so anything just find me on IG, @nanahussein255 okay?? twitter dah x wujud, saja xnak semak pala..kahkah..thankyou for approach btw ;)

any stories?? yesss comingg sooonnnn!!
Assalamualaikum wbt..

bonjour!! ada sihat ka semua?? hahahaha..Alhamdulillah, nana pon sihat..sihat gak laa..sebulan lebih tak balik Penang...huwaaa..last balik ritu pon bulan 3..
tu pun x plan..Alhamdulillah dapat tawaran MARA, so kena balik settle segala benda..plan balik 2-3 ari ja...terlajak seminggu..hoho~ alang2 kan..tapi now MARA no answer plak,,sedih

nak cerita aritu, nana balik..bukan buat apa sangat..haha..ajak mak akak keluar..perkara biasa..hoho..
pastu, plan nak jumpa la member ni..tapi x pa la..masing2 busy..busy pa rahhh..main kat cc jaa game jaa..adoyyy..

nak cerita, satu hari tu..nana plan nak jumpa adik angkat ni,,dulu2 la zaman sekolah berangkat2..haha..sekrang biasa2 ja laa..dia pun main kat CC tu, mana nak tau kata depa ni sama habit..plan nak jumpa budak tu nak ambik cincin jaa...i was desperately cari cincin ala2 cincin tunang ka tembaga ka emas ka..nak berlakon that time, nana kena kacau ngn lecturer kolej!! lecturer tu pangkat doktor, umur 61, can u imagine?? x tenang teruih cuti..sadiss betoi...adoyyy..lecturer tu pon nak kena terminate dah bulan 6 ni..ya la..dah tua2 mai kolej watpa..duk umah main ngn cucu! haishh..

nana gi jumpa budak tu, mana nak tau member ni ada sekali..pi pi dia pun ada samaa..maigadddd..i saw his motor at outside!! dak la, CC tu besaq so impossible la kalo nak nampak pun..tapi depa dua ni boleh plak duk sama lane PC, ehh hampehnyaa..nana nampak dia,,nana cuba xnak dia nampakkan..haha..gi la jumpa budak tu cepat2...ya la kalo jumpa dia pun like, hg nak sembang apa doe?! haha..kami pon last jumpa bulan 9 2016 aritu..jumpa balik,,mmg terkelu laa..dah la set sombong2 skrg..haihhh...budak tu boleh plak acah acah lambat..eyy sabar ja laa..

duk sat,, member ni kalih,, dia perasannn..OOOMMMGGG..ketaq baq hg..hahaha..xtau nak kata paa..xpa la pi kaco dia main sat..apa yg dia fokus main pun xtau..nana ambik gambaq dia main..settle depa dua ni,nana blah la..amai la orang dlm tu, geng dia ka pa ka mana nak tau..balik tu, nana gitau dia nak post gambaq dia..nak perli dia la kononnya..dia leh reply, post la..pastu gelak..adoyyy ingatkan dia nak marah ka, xnak layan kaa..xpaa..dia cabar, dia bagi greenlight..fine fine..nana pon post..kot la ada kawan2 dia nak camdek dia ka pa ka...ehh dengan nana nana kena camdek..bengong betoi..huhu

adik angkat tu pon kenai member ni sbb kerap main kat cc sama..depa main FIFA pa xtau la,,member ni konon pro la..semua kenai dia..kononnya..dak la,,that time nana guna gambar kitorg as DP wassap..hahaha..sbb kena kaco ngn lecturer tu kan, nana tipu ja la nana tunang..nana mana ada gambar lain sweet2, gambar tu pon nana crop ja..sebbek ada hat tu satu..ehh boleh plak amai contact perasan siap puji2..puji mamat tu plak yg lebih..eh mnyampah plak..seminggu ja nana perguna..wahoho jahat ehhh..naseb laa..hihi...








tengok depa duk mengarut apa?? adoyyy! before that time, nana ada jumpa nadiaa..uishh wajib tu..hahaha..cerita semuaa, dia pon katok guwa..adoyyy..kebetulan..seriussss..hmm..

but then kan..kami kekurangan sorg ahli ni..hehe..dia dah ada makwe time tu..so kami pon mendiamkan diri je la..ada contact tapi x mesra, kurenggg..entah la kan..tpi baru2 ni..nadia ada contact dia..and benda tu, mcm happen lagi..nana ngn nadia mcm da biasa kena and we were like so okayy..camtuu..hahaha..bukan nak mengata..Alhamdulillah la everything back to normal cmtu kan,, tpi kami syok la bila member2 pun dah okay..tu jaa..nana ngn nadia, akan berselang seli feeling tau..after nana ngn member nana ni, nadia plak kena..hahaha..

nana terkejut nadia update ni..like seriously he was there?? long time no see kott...rasaa,,appreciate gilaa..hahaha..then nana pun comment2 saja..ehh member ni masuk plak, cuak aku..hahaha..status dia pun back to single, so xpa la..perkara biasa gaisss,, kami doakan korang yg baik2..in shaa Allah..
hari pun berlalu,,masa sekarang ni ibarat berputar balik waktu kami muda2 dulu tau..waktu zaman2 sekolah..hahaha..dak laa,,facebook tu kan..everyday ada throwback hari2 kita buat apa kan..nana pun scroll2 jumpa segala apa jaa..Ya Allah,, bodohnya, aku ka ni?? hahaha..tengok masing2 mcm nak carut jaa..haha..



 this was about entah la kenapa..haha..that guy pandai ceramah2 me..but now harap dia tau apa yg dia ceramahkan..hoho..kbai

this is not our first time..sebab tu layan kan ja...huihui..




 ni kes ngn member tu..hahaha..lawak laa..asalkan nana nak post pasal depa ja nak camdek depa ja, laju plak dia jadi first viewer..adoyyyy!! then member tu pon comment wassap guwaa..sorry bhai, kahkahkah

after so many times, like...tu la kata..perkara biasa..nana ngn nadia..tu laa..haha..then i purposely post this picture, not for us..but for that member2 aka mambang..ngeh ngeh..kbai!!



# mcm xdak function gua tutup nama2 tu...aduhh
assalamualaikum wbt..
its 2017!!!!
HAPPY NEW YEAR people.. 🎆🎆

Alhamdulillah..masih diberi nafas,,dipanjangkan usia,masih sihat dan mampu hadapi segala ujianNya..walopon susah tu sikit2 tapi in shaa Allah, ada jalan Allah tolong kan 😃

new year mana korang?? sis?? ermm sis new year kat hostel jer..hahaha..nak pi mana wey KL ni..sah2 sesakk..mampu berkurung dlm rumah,scroll fb,ig,ws..wish mcm tu je la..haha..xpa keselamatan trjamin..huhu..
meriahnye la tengok orang post bunga api bagai,,keluar ramai2,,family and friends..kami kat sini bunga api pun x nampak..flat tggi sangat..huhu..tadi pun nak tengok bunga api,member2 rumah bawah turun cari bunga api..mana la nak nampak..hambar betol..hahaha..before nana mesti nak tengok bunga api..every new year n merdeka..paling pun kat pantai QB jaa..kalo smua cuti,,boleh pi..xpun time kerja aeon..elok sangat kerap balik lewat,alang2 tggu je la bunga api skali..haha..Allahu..cepatnya masa berlalu..

ye la,,bulan 3 2016 ja nana dah pindah KL..tggal aeon,,tggal kawan,,tggal family..skrg dah bulan 12 dah 2017 dah pun..kejap pulak rasa kann?? saat2 tengah mgharungi tu,Allah..nangis tu jgn tanya la brapa kali..hahaha..bnyak bnyakk sangat pengalaman kenangan pahit manis suka duka..acececy over pulak..hahah..ya laa..pengalaman tu pengajaran kan..hmm..dlm tempoh 8 bulan tu ja mcm2 dah berubah..sangat2 berubah..nana pun xtau nak kata cmna..conclusion dia,yg kenal mcm dah tak kenal..haa hurt kan hurt kan?? 😂

sedih sikit la new year kali ni..sebabnya..kami students degree tengah struggle utk final exam weyyy..rata2 nye laa..hahaha..mostly laa..mmg tgah musim final..so ada yg xdapat balik,xmau balik dan xboleh balik..hihi..mcm nana mmg xleh balik laa..haha,,6/1 abeh final..rabiah plak abeh 12/1 ..so nana kena tggu dia balik penang skali..sadisnya nana cuti kejap ja..23/1 dah dftar sem baru..kelakar kan?? ke kejam?? haihh bengang x sudah..betoi punya pengorbanan belajar ni..huhuhu..

so ape azam korang?? haaa..kalo boleh,,tunaikan lah ye..and wishing u all de best..wahahaha..nana harapan tahun ni x bnyak,,mntak tlong orang bayar cepat sikit hutang nana,,nana pokai teruk ni..hahaha..azam ehh,,hmm entah..makin lama dah makin tua..masa brjalan..tahun meningkat..nana xleh move on la..move on apa?? entah..hahaha..terlalu baikk baikk sngat dgn orang..makgoat how i wanna change this attitude?! dakk bukan..trlalu baikk mcm mudah memaafkan tu satu hal..suka sngat tlong org satu hal..sukaa sngat ingatkan org yg x prnah ingat kita tu pun satu hal..hahaha..haaa so acaner?? sedih sebenarnya..entah laa..perkara yg kita ingat long-lasting,,tpi xda nya seindah tu..hmm..terasa jugakk..mcm not worth la..friends still friends but memories tu mcm fade dah..why?? so..drpada nana nak pikir bnyak,,susah2..teruskan je la cara hg nana..dah elok hg bawak diri hg smpai sini kan..so let it be..follow the flow..haters gonna hate..apa lagi pepatah mat salleh nak guna ni?! hahaha..ya laa..nana..u have to stop thinking..
stop hoping..stop searching..orang ingat hg time susah ja..time senang hmm..bayang pun xnampak..masing2 dah ada lifestyle sndiri..betul,x semua benda yg kita nak jaga tu akan kekal..redha je la..tpi kan..utk korang2 yg kenal nana tu..hampa2 tuu..haha..whenever u need me,u know where to find me..and i will never forget u that Allah has borrowed me and as u used to be part of me..May Allah protect and bless all of you ❤
#lotsoflove #fromKL #penangites

Assalamualaikum wbt..

hmm..xnak cakap banyak..sebab nana baru mengalami tragedi yg sangat sangat ngeri..tragedi alam maya.. viral..yang sangat2 tetiba dan sangat2 pfffttt..menimbulkan bermacam perasaan daripada semua pihak..

ceritanya,, nana scroll2 twitter..biasa la banyak isu..tetiba naik ke fb..dan balik ke twitter..then i found something interesting.. so why not i just share something lucu, bgi kawan2 fb tgok..depa xdak twitter pon..

so mcm biasa, dengan slambernya nana post..setahu nana,nana x maki sapa guna ayat kesat ka..cuma ayat ala2 tegur/nasihat..tpi mungkin perli kuat..most my friends kata win, and kelakar..foine..x bangga tpi luckily depa support tu ja..

terus ramai share, ramai like,,ramai comment..like seriously??? almost 2 days i let it be tengok baca comment semua manusia dari pelusuk dunia cina india sabah srawak pon ada,,even malay from british and england can detect my post..ya la dah post nana public..tapi sapa kisah kalo sebelum ni punya public, xjadi isu pon..tapi kali ni mmg isu!! memalukan ssuatu pihak..sbb hentam ssuatu batch,mana x angin..the same reason mungkin pihak tu nak melawak,,tapi orang lain,lain opinion pun akan balas dgn lain cara lain bahasa..kan?? paham x?? xpaham?? nana pon xpaham nak pahamkan camna..

ada yang buktikan ada pihak x brsalah and bukak crita sebenar,,its fine..ada yg bash sbb nana salah vocab grammar pronoun ka punctuation ka whatsoever segala english punya subject,, tetiba..haha..yess nana silap..nana mmg xpandai BI..tpi ada juga backup,at least nana try..ada juga yg terer BI pon kata xsalah kalo speaking,at least u try..tpi tu laa..meleis punya kondem kan..haihhhh..nana pon xtau nak malu ka nak bangga ka nak riak ka..

ada yg support..mcm2 ayat keluar..sounds like funny..sbb diorg ingat nana buat lawak,perli something..nana pon nak trgelak sbb depa gelak..haihhh..tpi ada pulak yg guna harsh words,,lebih2 pulak dia kondem..alahai mekk bawak bertendang japp..huhu..nana xleh control..dapat notif kata 100-200..sekali bukak real nahhhhh,,2k shares and like??! kau melawak ke fb?? habis kawan2 semua pakat komen femes  la apa la..Lillahi nana xmintak tu semua..xtau nak jadi..then depa kata biar ja..manusia bersuara..biasala..sampai kawan2 nana join lawan comment..bendaa siaaa..mcm dah memudarat..so i decide after 2 days nana akn delete..dah reach 6K bhaiiiiiii..kali ni sumpah nana xbuat lawakkkk..yg mana tgok tu tau laa..

bangga?? takkk!! terkejut..trkesima..trgelak..trperanjat..trsentap..haha..ada yg tegur cara elok,,nana leh accept..ada yg tegur tapi dia bodoh kan kita balik..mcmmm,,kau pun nak bodohkan org,abeh kau kira x sama mcm yg lain ke nak maki2 kutuk orang?? haa camtu..paham x?? ada yg salah paham cara pnyampaian nana jugak kot..nana xcakap budak2 tu xde brain..just  kalo nak cantik mesti la dengan brain..but then depa sound nana kata nana xdak brain..ouhhkayyy tetiba deep laut china selatan..haha..sama2 memaki antara satu sama lain..fine lagi..haihhhh..

tapi tu la..mak tegur..post2 mcm ni,,x kesian ka kat mak2 pak2 depa..tengok muka anak2 depa viral..hat lucu kalo lucu la..yg kena maki yg x brsalah tu?? cant u think about it?? cant u brain it?? haha..haa sorry termelawak..hmm..tu laa nana..at least depa ada mak pak bakingg..hang?? kawan2 tolong?? dia laa..esok merangkak kat pdang masyar cari kawan dulu ka family dulu ka?? Astagfirullahalazim..

Maaf.. Maaf..Ampun Maaf sangat..silap nana sebab share gambar yg mmg telah diviralkan then nana add up gambar lucu sebagai hiburan..and benda dah jadi heboh kecoh isu menimbulkan perbagai perasaan pandangan yang patut dan tidak sepaatutnya..nana accept yang comment elok2..tegur tanpa guna kata kesat,,suruh masing2 beringat.. tapi mai yg tegur tiba2 ada juga ayat maki dia satu dua..dia mcm hg kat traffic light,walopon lampu kuning tpi hg nak pecut lgi..haaa ada kena mengena ka?? huhu..tu laa..first time merasa kena bash kena kecam jdi femes tak semena2..ada yg SS juga..sokay..kalo U betul xnak hebohkan cerita, U ask me to delete,,then hope U will do the same thing..cuma terampun dgn tak ja..kann?? Allahu..tetiba rasa hina gila kan..ambik hang,,

again,, MINTA MAAF..nana xtau la kalo nana punca isu jadi besar or sememangnya nana dah menambahkan isu yg sedia ada..nawaitu cuma nak post as my general opinion,,yeaa general opinion yg x dtrima oleh pihak2 tertentu..mengaibkan plak..orang lain spread plak..entah laa..nak cita asal usul tunjang cerita ni sampai bila pon x abeh..hat mana tau tu tau la..nana pon delete abeh dah smua SS ka apa kaa..semak pala teroih..
dah lagu ni terus rasa nak deact semua..x berbaloi ada media sosial ni semua kalo ukhwah ngn family retak..orang pandang serong..orang x peduli..terima kasih la kpd kawan2 yg positif, yg paham nana,yg bagi sokongan..ingat lagi kat nana,,tahu nana ni mcm mana..semoga Allah SWT permudahkan urusan kalian..

tragedi viral 90s kids mereput..6.2K shares..RIP!!




Aku tak malu untuk luah apa yang aku rasa. Biar aku coret di sini sahaja sebagai pengganti bicara. #BukanKeranaAkuTakCinta. Assalamualaikum people ! Leave yours on my bigfoot thank you!

Entries About Links


Nurul Diyana

Create Your Badge Instagram